Välkommen alla nya studerande!

Nu drar studieorienteringsveckan igång och vi önskar er välkomna till Åbo Akademi och till Åbo Akademis bibliotek! Under veckan kommer ni att få en presentation av biblioteket och gå på rundvandring i våra utrymmen. Det blir mycket information på kort tid, så här är det viktigaste du behöver känna till om biblioteket i början av studierna:

  • Biblioteket består av flera biblioteksenheter. Vid Huvudbiblioteket finns det mesta av våra samlingar och vid campusbiblioteken finns material inriktade på olika ämnen. Kurslitteraturen kan du låna vid ASA-biblioteket. På vår hemsida hittar du öppettider och adresser, hur utlåningen går till och mera info om biblioteket. I Vasa är Åbo Akademis bibliotek en del av Tritonia.
  • Bibliotekets katalog heter AlmaDet är nästan omöjligt att veta var en bok finns och om den går att låna utan att söka i Alma. Vid Humanistiska biblioteket, Biocitys bibliotek, ASA- och ICT-biblioteken kan du låna böcker direkt från hyllorna, men vid de andra biblioteken ska böckerna först beställas i Alma innan de går att låna. Bli vän med Alma, det kommer att underlätta dina studier!
  • I Nelliportalen finns våra elektroniska resurser. Där hittar du bland annat e-böcker, e-artiklar, ordböcker och uppslagsverk. Du kan även använda Nelli hemifrån genom att logga in med ditt ÅA-användarnamn och lösenord.
  • Fråga om du undrar över något eller vill ha hjälp med informationssökning! Vi finns på Facebook och det går förstås alltid att skicka e-post, ringa eller komma till lånedisken.

Lycka till med studierna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.