Det nya akademiska bollspelet Kvickt och Dumt

Malin BrännbackI tio månader har undertecknad sorterat som (dekanus) lagledare för FSE. FSE är egentligen ett nygammalt lag; gamla ESF plus lite till. Det goda med detta är att de flesta av oss har i över tre decennier spelat tillsammans. Vi känner varandra mycket bra. Det är ett bra utgångsläge för att bygga en ljusare framtid.

Efter ett avbrott på fem år har vi igen nästan samma lag som igen spelar på samma planhalva. Riktigt stämmer inte detta eftersom laget har en hel del nya spelare. Eller nygamla spelare. De som tidigare spelade i juniorlaget har nu stigit upp i ligalaget och så har vi fått en hel del helt nya anfallare med i laget. Vi har dessutom taggade spelare som tar sitt förvärv på yttersta allvar och som vill mycket mera.

Tyvärr har den spelplan vi nu spelar på förfallit under åren och skulle kräva en hel del renovering för att möjliggöra toppspel och topprestationer. Bollförbundet som egentligen styr vår verksamhet är däremot helt bankrutt eller åtminstone nästan. Deras lösning på vårt dilemma är att ge oss ännu mindre pengar och dessutom att vi (i) minskar på antalet spelare, (ii) uppfinner ett helt nytt spel eller (iii) visar hur vi fortfarande skall spela samma spel, men låta bli att spela vissa matcher och fortfarande med färre spel kamma hem full poängpott för att bevara vår topposition eller ännu hellre kunna vinna hela ligan.

Dessutom har vi alldeles för många massörer, vattenflaskbärare och –vattenflaskpåfyllare, omplåstrare och annat löst folk som nu snurrar runt laget. Topplagen i världen har virtualiserat allt sånt. Vi gör klokt i att fixa till en massa Avatars för att få detta gjort eller så måste helt enkelt alla våra spelare själva börja knyta sina skosnören. Vi borde egentligen göra oss av med våra skosnören. Dessutom ska vi nog inte alls dricka någonting för man blir bara kissnödig.

För att ta oss till de olika matcherna skall vi inte åka buss med egen chaufför utan i stället satsa på att rekrytera en lite fiffigare spelare som tar fram ”beam me up Scotty teknologi” så att vi på det sättet bara kan flyga omkring enklare och snabbare. Trots sin krassa ekonomi har Bollförbundet lyckats sätta åt sidan lite stipendiemedel för den här sortens produktutveckling. I längden blir det billigare och bättre så. Helst ska vi virtualisera våra spel helt och hållet.

I förra veckan fick vi dessutom ett brev av Bollförbundets ordförande som vill veta hur vi per 2025 kan vinna VM. Det är bråttom nu. Ordförande är övertygad om att det är fullt möjligt. Europamästerskapet är bara halvbra och är egentligen inte ens en god början.

Det är inte så svårt att inse att jag och mina spelare står som levande fån och funderar hur detta VM skall låta sig göras. Men skam den som ger sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i rätt siffra (detta är för att förhindra skräppost): * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.