Hälsning från egenläraren

Nu har läsåret kommit igång, andra veckan är halvvägs och det finns åter mycket liv i ÅA-kvarteren. Som egenlärare har jag träffat många studenter i handledningens tecken. De flesta funderingar har kretsat kring kursval, bi-ämnen, ihopräknande av studiepoäng för examen med mera. Som ny på posten som egenlärare har det dessutom handlat för mig om att fördjupa mig i detalj i studierelaterade frågor för att kunna svara på de frågor som studenter ställer.

I höst har vi ca 10 nya magisterstuderande som påbörjat sina studier med org & ledn som huvudämne. För personer som inte tidigare studerat för examen vid ÅA kan vissa strukturer och formalia kännas obekant – från Minplan och kursanmälningar och vad som krävs för att avklara en kurs till att hitta utrymmen – men det är saker som småningom faller på sin plats. Huvudsaken är att man är nyfiken på det man studerar och hittar inspiration till att läsa vidare kring den aktuell tematik som diskutears t.ex. på en kurs. Man skall heller inte glömma bort att koppla ihop den akademiska diskursen, de kunskaper man och insikter man får under en kurs, med världen utanför Handelshögskolans väggar.

Jag ser fram emot det kommande läsåret och hoppas på inspirerande och givande stunder i organisationsforskingens tecken.

Jutta, egenlärare i Företagets organisation och ledning 2014-15

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.