HRM?

Nu har kursen HRM börjat och satts igång. Under första föreläsning gick vi mycket igenom vad kursen innebär och hurdana uppgifter vi kommer att göra under kursen. Det verkar vara intressant kurs och jag hoppas att vi lär oss väldigt mycket under kursen. Vi delades i olika grupper och vi ska blogga under hela kursen.

Jag har hört begreppet HRM flera gånger innan kursen och om någon skulle ha frågat mig vad HRM innebär skulle jag ha kunnat nämna något t.ex. att rekrytering och personal frågor hör under HRM.

Efter första föreläsning förstod jag att jag har ännu en ganska lång väg för att förstå begreppet. Det som nämndes under första föreläsning var att varje företag har ett unikt sätt att sköta HR-frågor men oftast liknar varje företags HR-frågor väldigt mycket varandra. Något som jag också fick ahaaa!-upplevelse på första föreläsning var att HR är faktiskt en funktion i företaget, och sist och slutligen väldigt viktig sådan. I dag börjar ett bra företag av personalen och det är HRs uppgift att hitta rätt personal och motivera, och skola personalen, det är viktigt att man har hittar rätt människor för arbetet. HR-personalen ska även förstå b.la. lagstiftelsen bra. Under kursen skulle det vara t.ex. intressant att höra hurdan en normal dag är för en person som jobbar inom HRM. Det skulle eventuellt vara trevligt att nån som har arbetat inom HRM skulle berätta mera om arbetet för oss.

/Emma

Det här inlägget postades i Vad är HRM och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på HRM?

  1. Tette skriver:

    Haha, skönt att höra att någon annan också hade det lite oklart vad HR egentligen handlar om före kursen började. Kändes som att jag var ensam… 😀

Kommentarer är stängda.