HRM verktyg

Jag snubblade i misstag över UNIT4 Agressos hemsida som gör reklam för sin HRM portal som kan vara ett bra verktyg att använda i sin organisation för att kunna engagera och aktivera sina chefer och medarbetare i deras egna personliga utvecklingar. Ju bättre man kan jobba som individ och kunna se framåt i organisationen, desto lättare gör man en positiv utveckling för hela organisationen. Så länge alla mår bra, vet vad de skall göra, får stöd och uppmuntran samt handledning och vägledning av en personalexpert så är slutresultaten oftast bra.

Genom att fylla i portalen så får man inom organisationen lätt svar på om man har den kompetens som behövs. Man kan se på individnivå samt på t.ex. avdelningsnivå var det finns eller behövs kunskap. Även lösningar till kompetensgap fås via den här portalen. För att ha ett bra HR arbete, för att vara effektiv och framgångsrik, krävs de rätta verktygen. Man måste t.ex. kunna planera på lång sikt och hantera olika frågor som eventuellt dyker upp under processen.

På hemsidan fanns det ett bra videoklipp som visar hur det kan göras m.h.a. den här portalen. Linken finns här nedanför. Samtidigt förklarar videoklippet också figuren som finns nedanför.

Länk till videoklippet:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KsOuDEpI2k8

Annat viktigt som den här hemsidan tar upp är att det kan finnas utmaningar med att skapa rätt engagemang för organisationens anställda och att utvecklas i den riktning man vill. Har man inte kunskap om de personer som är anställda och vad man kan få ut av dem kan detta vara ett problem. Annat knepigt kan också vara att ha rätt anställd inom rätt arbetsposition och få personen att jobba för de gemensamma målen. Detta har UNIT4 Agresso en lösning för. De föreslår en process, ett målsamtal. Ett verktyg som visar de gap som finns och som hjälper cheferna att fylla dessa gap och på så sätt förbättra sina resultat, höja kvaliteten och utveckla sina medarbetare.

Ett annat verktyg de har på hemsidan är kompetensförsörjning. Här gäller det att ha koll på vem som har den kompetens som behöver. Man får inte längre tro, utan man måste veta. På hemsidan, lägger linken till sist, kan ni gå in och läsa mera.

Under den första lektionen gick vi ganska grundligt igenom vad HRM kan vara och jag tror att vi under kursens gång kommer att få en allt djupare insyn i ämnet. Jag tycker den här hemsidan var rolig att i misstag hitta, eftersom jag personligen är intresserad av vad allt man kan göra inom HRM och det här verktyget tycks hjälpa att hålla koll på sina anställda, vad de kan och inte kan, vad de behöver lära sig, var de skall utvecklas för att kunna nå högre positioner själva. Cheferna kan ha koll på vem som skall hållas kvar inom organisationen, vem är bra och vem är inte.

Länk till hemsidan:
http://www.unit4agresso.se/produkter-losningar/hrm

Det här inlägget postades i Vad är HRM och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.