Öppet hus på CLL

På vändagen den 14 februari öppnade Centret för livslångt lärande i Åbo dörrarna till sina nygamla utrymmen på Fabriksgatan 2 för allmänheten. För att uppmärksamma att CLL är tillbaka i Arken-kvarteret efter en omfattande renovering inbjöds intresserade att bekanta sig med såväl utrymmena som med personalen vid CLL.

En del av Håkan Eklunds utställning

En del av Håkan Eklunds utställning. Foto: Pekka Tenhonen

Under tillställningen bjöds på traktering och underhållning i form av utställningar av några av CLL:s anställda. Håkan Eklund, som nyligen fått sin specialyrkesexamen för fotograf inom naturfotografering, ställde ut sina examensportfolier och lät betraktarna njuta av naturfotografier i de underbaraste färger och former.

Johanna Fredenberg förevisade sin vackra keramik, som hon också sålde. Det var nog både en och annan som med beundrande förvåning betraktade skapelserna Buddha och Ganesha, som Johanna drejat. ”Har hon verkligen gjort dem själv?” utbrast någon imponerat.

Keramik

Johanna Fredenbergs keramik. Foto: Pekka Tenhonen

Carina Gräsbeck deltog med en utställning vid namn ”Tre generationer pappersdockor”. Så här berättar Carina själv om utställningen:

Tre generationer pappersdockor

Tre generationer pappersdockor

”Till min stora förtjusning lockade ”Tre generationer pappersdockor” en hel del intresserad publik. Gästboken uppvisar att minst 45 personer tog sig en titt på pappersdockorna. De samstämmiga åsikterna var en förvåning över de små och sirliga pappersdockorna som var ritade på 30-talet. Idén var ju också att visa på hur dockorna med tiden blivit större hela tiden för att sedan nästan helt flytta över till den virtuella världen. Men glädjande många besökare berättade hur deras döttrar nog gärna ritar pappersdockor i olika former. Många delade också med sig av minnen från barndomen. Tyvärr har en del alster nog försvunnit i flytt och städning men jag hoppas att det fortfarande finns lådor på folks vindar som bara väntar på att få bli upptäckta och framplockade! Mitt största dilemma just nu är den där arma solen som envisas med att t o m kika in mellan nedfällda persienner…akvareller gillar ju inte soljus…”

Läs mer om Carinas utställning på http://pappersdockan.wordpress.com/
eller bekanta dig med facebookgruppen http://www.facebook.com/pages/Tre-generationer-pappersdockor/207063299371806.

One thought on “Öppet hus på CLL

Kommentarer inaktiverade.