Och hur gick det sen´

Att gå på nätkurs samtidigt som man jobbar heltid är inte alldeles lätt. Och då deltar vi ändå i en kurs som inte kräver att vi läser högvis med artiklar och skriver långa inlämningsuppgifter. Nej, vi får titta på roliga videor, lyssna till korta (eller längre) föreläsningar och tillsammans skapa ganska så galna presentationer om allt från tuggummi till chindogu.

Trots föresatser om det motsatta så har vi ändå suttit i sista minuten med Maria och brainstormat idéer. Och lämnat in uppgifterna sisådär en timme innan deadline… tack och lov är de 10 timmar efter oss där borta i Kalifornien!

Och så det här med att jobba i grupp… största delen av uppgifterna på Crash Course in Creativity består av uppgifter som görs i grupp. Antingen skapar du ditt eget team eller så paras du automatiskt ihop med dem som saknar grupptillhörighet. Vi kände oss både överraskade och lite lätt skrämda när vi fick förfrågningar från Brasilien och Spanien av studerande som ville vara med i team Jewel & Gem. Och nog kände jag mig smått smickrad när jag fick en förfrågan av en person som ville ha mig med i sitt team! I den senaste gruppuppgiften så har vi jobbat tillsammans med Francesca från Brasilien och skapat 12 olika Chindogus – den ena galnare än den andra. Och så ska det erkännas att jag ju nog tog hjälp av maken därhemma när idéerna tröt.

Undrar du vad en chindogu är? Kolla här och få dig ett gott skratt:

Resultatet från vårt andra teamarbete kan beskådas här:

Hela presentationen kan beskådas här:  CreativityCourse-Chindogu

Fortsättning följer, två uppgifter återstår innan vi får vårt diplom!

Carina Gräsbeck/Öppna universitetet