Rykande färsk bok

Vad kunde passa bättre så här i valtider än att publicera ny kunskap om väljarbeteende?! För den som är intresserad av att fördjupa sig i finlandssvenskarnas politiska beteende och attityder kan jag varmt rekommendera Språk och politisk mobilisering.

Boken är redigerad av Kimmo Grönlund. Andra forskare som medverkar är Jan Sundberg, Peter Söderlund och Niklas Wilhelmsson. Själv har jag bidragit med två kapitel. I kapitlet Historiska minoriteters politiska mobilisering blickar jag ut i Europa och kartlägger hur minoriteter i andra länder klarar sig på den politiska arenan. I mitt andra kapitel studerar jag hur finlandssvenskarna förhåller sig gentemot alternativ till dagens representativa demokrati. Vem är det egentligen som vill ha fler folkomröstningar och vem föredrar att överlåta beslutsfattandet till oberoende experter? är några av de frågor som besvaras.

Språk och politisk mobilisering är utgiven vid SLS förlag och kan beställas via deras hemsida:             http://www.sls.fi/doc.php?docid=55&bookid=52393

Om Åsa Bengtsson

Jag är professor i statsvetenskap vid Mittuniversitetet i Sverige, docent vid Åbo Akademi och arbetar under perioden 2010-2015 som akademiforskare vid Finlands Akademi. Jag är medlem av det finländska valforskningskonsortiet och sitter i ledningsgruppen för den starka forskningsmiljön D:CE (Democracy: a Citizen Perspective) vid Åbo Akademi. Internationellt är jag Finlands representant i det nordiska valforskningssamarbetet (NED) och i det europeiska valforskningsnätverket "The True European Voter". Min forskning har ett tydligt medborgarperspektiv. Mina främsta forskningsintressen rör väljarbeteende och medborgarnas demokratiuppfattningar.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *