Cultura

Det kulturvetenskapliga arkivet Cultura vid Åbo Akademi bildades 1.1.2011 då de tidigare etnologiska och folkloristiska arkiven gick samman. Till arkivet hör också Svensk-Finlands textilarkiv med egna samlingar och utställningar. Arkivet fungerar som undervisningsarkiv för samtliga ämnen i Fakulteten för humaniora, psykologi och teologi vid Åbo Akademi.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Cultura

 1. Hej, Det här är en kommentar.
  För att komma igång med moderering, redigering och radering av kommentarer, besök sidan för kommentarer i adminpanelen.
  Kommentarsförfattares visningsbilder kommer från Gravatar.

 2. Stefan Johnson skriver:

  Hej -nära ögat kanske
  Inte vet jag om detta är speciellt övernaturligt.
  Nån gång i början på 70 talet satt jag med ett par kompisar och åt morgonmål efter en
  kväll.
  Det började åska och blixtra, vi satt ca 2 m från vedhällen när en blixt kom in via skorstenen, ett eldklot som kom ur vedspisen på 1-2 m avstånd och for ut genom fönstret.
  Inget annat skedde.

  mvh stefan

 3. Siv Fagerlund skriver:

  Vå 3-åriga dotter hade dött, stor sorg, jag öppnade en Bibel på måfå och läste Rom 6:4,och drabbades av ett bländande starkt ljussken, som snabbt kom och gick. Jag var inte religiös men nu ”öppnades” Bibelns texter för mig, mitt liv förändrades. Det är 40 sedan

 4. Nina Björkstén skriver:

  Hejsan,
  Över 50 år sedan var jag i Danmark på en internationell läger . Vi var åtminstone från 6 olika länder. Vi satt vid matbordet och då ser jag en flicka komma . Jag hoppade upp och sprang emot henne , vi kramades och båda började prata engelska . Det märkliga var att jag inte kunde engelska på den tiden .Hon var från Holland och vistades 2 veckor på lägret . Vi två var hela tiden tillsammans . Efter att hon hade åkt hem. Kunde jag ingen engelska , andra på lägret trodde inte på mig . Jag viste redan då att vi inte skulle träffas igen. Vi lämnade inga adresser åt varandra .
  Jag har många underliga händelser i mitt liv , men detta att kunna prata ett språk som man inte kan tar priset .
  Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *