Var vi finns

För att få en start på den här bloggen ska jag visa några bilder av utrymmena som ämnena matematik och statistik vid Åbo Akademi har. Vi håller till på Fänriksgatan 3, ASA-huset, B-trappan, tredje våningen.

När man kommer uppför B-trappan i ASA-huset ser man den första glimten av matematikens och statistikens utrymmen genom den här glasdörren. (Den är låst, så om du inte har en egen HID-nyckel till matematiken bör du ta hissen upp istället.)

Arbetsrummen, auditorierna, läsesalen, dataklassen (ja, alltihop helt enkelt) ligger i en lång korridor som ser ut så här:

Det ser tomt ut nu, just innan terminen har börjat. Snart kommer det att röra sig mycket folk här. När kurserna börjar blir det en hel del aktivitet bland annat i våra auditorier. Så här ser Vektorrummet ut, nu medan det ännu är alldeles tomt:

Varför heter det Vektorrummet? Det är en liten matematisk vits, eftersom vektorrum också är en matematisk term. (Läs om vektorrum på wikipedia om du vill :))

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.