Om populärkulturens betydelse – intervju i Yle Vega Dag

Intervju i Yle Vega programmet Yle Dag (29.4) om populärkulturens betydelse, inflytande och (indirekta) makt. Hur påverkas vi av populärkulturen och vilken samhällsbetydelse har den? Vad betyder populärkulturella uttryck för en regions, stads eller stadsdels image och för platsers identitet? En intressant diskussion med Peter Fahllund (Yle Vega), där jag också, bland annat, ombads kommentera vad filmerna om Shaft (1971, 2000, 2019) säger om samhället och samhällsklimatet under olika tidpunkter samt diskuterade hur kultursektorn drabbats av de corona-relaterade restriktionerna. Varför får 500 personer samlas i ett köpcentrum, men inte 30 i en teatersal, konsertlokal eller biosalong?
Link:
https://lnkd.in/dW6SsbF

Interviewed (in Swedish) in national radio Yle Vega programme Vega Dag (29.4) concerning why popular culture matters, and on the influence, power and position of popular culture. How does popular culture affect place image and identity? Why is it that 500 can gather in a shopping mall, but not 30 in a theater, cinema or to watch concerts? And what can we learn about society from watching three versions of the film Shaft (1972, 2000, 2019)?

Om Peter Ehrström

Forskningschef, Docent Ämnesansvarig (regionalvetenskap)
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *