En liten skillnad

På grund av någon märklig slump blev den antologi som jag och Liisa Mendelin redigerat En liten skillnad – 11 texter om kristet liv klar samma vecka som min egen bok. Jag är väldigt stolt över denna bok, den innehåller väldigt fina texter från väldigt fina människor! Utgångspunkten i boken är att försöka svara på frågan ”hur är jag kristen”, dvs att försöka få grepp om på vilket sätt kristen tro konkret tar sig uttryck i våra liv. Det visade sig vara ett väldigt, som vi akademiker säger, fruktbart grepp. Det blev jättespännande texter.

Så det här är en bok för vem som helst som funderar vad kristendom handlar om, oberoende om man själv är kristen eller inte. Jag tänker att den kunde fungera utmärkt t.ex. som diskussionsunderlag i unga vuxna-grupper i kyrkor t.ex. Skribenterna kommer från olika (mer eller mindre) kyrkliga bakgrunder och olika delar av landet.

Min egen text handlar om när min son fick sin hjärntumör och på vilket sätt min tro blev aktuell då. Det är en text som är rätt mycket personligare än sådant jag vanligen brukar skriva – annars är jag väl av åsikten att ”personligt” är lite överutnyttjat i vår kultur, men i det här sammanhanget är det kanske på sin plats. Samtidigt är det en av mina mest teologiska texter, på något märkligt vis.

Beställ boken från förlaget, eller från närmast bokhandel!

Det här inlägget postades i En liten skillnad. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En liten skillnad

  1. Pingback: Tack | Joel på sjukhus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.