Intervju med mig om Breiviks kristendom

Hbl har en intervju med mig i dagens tidning.

I manifestet definierar Breivik sig som kulturellt kristen. Hagman läser texten som en sökares krumsprång.

– Det är inte så viktigt för honom att vara personligt engagerad, men han behöver en gemensam nämnare som kunde ena Europa. Kristendomen blir ett sätt att berättiga en nationalistisk tanke, men eftersom han är mot nynazismen och för Israel så kan han inte grunda sin nationalism på ras. Det ironiska är att han skapar en idé om kristendomen som passar som hand i handske i det liberala och mångkulturella samhälle han vill motarbeta. Det blir en paradox.

Det här inlägget postades i Annat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.