SubStans recenserar Om Kristen Motstand

Första recensionen på norska av min bok. Jag har inte riktigt klart för mig vad SubStans är, men det är något slags rörelse som lyfter upp asketism och aktivism som ledord och kallar sin webplats ”Jesusdojo”, så jag känner att det är ett sammanhang där som jag gärna skulle lära känna bättre. Så här skriver de

Dette er rett og slett en meget viktig bok for SubStans. Særlig gjelder dette når Hagman legger ut om askesen som drivstoffet som gjør kristenfolket i stand til å yte motstand mot de dominerende og destruktive kreftene i samfunnet. Det er kanskje ikke tilfeldig, for askese er nok det Hagman kan aller mest om, ettersom han har skrevet doktorgradsavhandling om emnet. Hagman skriver meget oppklarende om askesen som innarbeidelsen av nye vaner som gradvis vil forandre våre personligheter til å bli mer lik Jesus.

Så  får det heller være med tynne argumenter for hvorfor fjernsynet ikke bør være vår husgud (noe jeg er ganske enig i – men hva da med oss (og Hagman?) som er hekta på internett med skreddersydd reklame?) og grundige og gode argumenter for hvorfor man ikke bør bli rikspolitiker (noe jeg er helt uenig i).

Det aller viktigste med denne boka er at den fikk meg til å gå i meg selv for å finne ut hva jeg egentlig mente om ditten og datten – og den vekket kampgløden i meg.

Det här inlägget postades i Om Kristet Motstånd. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.