Stanley Hauerwas: Det fredliga riket

Min översättning av Stanley Hauerwas klassiker Det fredliga riket kan nu beställas från Artos eller de flesta internetbokhandlar. Här är beskrivningen av boken:

Stanley Hauerwas (f. 1940) är idag en av USA:s mest inflytelserika teologer och etiker. Denna bok är på en gång en lärobok i kristen etik, en introduktion till Hauerwas teologi och ett argument för fredlighetens betydelse för den kristna tron. Kristen etik är för Hauerwas inte primärt en teoretisk fråga, utan en praktisk och utmanande verklighet. Genom att betona betydelsen av den kristna berättelsen, de kristna dygderna och kyrkan som gemenskap pekar han på den radikala kraft som ett liv i Kristi efterföljelse bär på idag. Stanley Hauerwas teologi kan varken beskrivas som konservativ eller liberal, och tar avstånd både från pliktetiska och utilitaristiska teorier om etik. I stället bygger denna bok på övertygelsen att trohet mot Guds rike innebär ett ifrågasättande av de krafter som styr vår värld. Det fredliga riket är en bok för den som söker en djupare förståelse för den kristna trons praktiska konsekvenser och den kristna kyrkans uppgift och betydelse i vår tid.

Det här inlägget postades i Hauerwas, work. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.