Kyrkans tidning recenserar Om kristet motstånd

De svenska tidningarna börjar vakna! I dagens Kyrkans Tidning skriver Mikael Löwegren att boken är ”en av de viktigaste böcker som kommit på länge.”:

Boken har en skärpa som stundtals svider i det egna skinnet. Vad gör egentligen reklamen, underhållningskulturen och teven med mig? Och hur förhåller jag mig till sådant som den moderna världen med självklarhet framställer som eftersträvansvärt: ambition, effektivitet, konsumtion …?

Men Hagman lämnar inte en fadd smak av trist moralism efter sig. Istället för att spela på vårt redan dåliga samvete föreslår han sådana asketiska övningar som att äta långa luncher för att öva tålamod, hålla upp en dörr för den som kommer efter för att öva gästfrihet, varje dag läsa Bibeln som ”motgift mot det sätt att tänka som kommersiella och politiska intressen vill tvinga på oss”. De avslutande tankarna om den gemensamma gudstjänsten placerar nattvardsmåltiden i centrum av det kristna motståndet.

Det här inlägget postades i Om Kristet Motstånd. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.