Stanley Hauerwas & Jean Vanier: Ömsint liv i en våldsam värld

Den här lilla boken är mig veterligen det enda av Hauerwas som getts ut på svenska (hittills) och det är en fin liten bok. Vanier och Hauerwas skriver båda om de vidare implikationerna av L’Arche-kommuniteternas liv, om deras betydelse för kyrkan, och om kyrkans betydelse för dem. De viktigaste frågorna som behandlas är i mitt tycke frågan om det sätt på vilket L’Arche är ett fredsarbete och den varsamhets politik som de utgör. Hauerwas argumenterar mot Nussbaum vars liberala syn ger oss ”motiveringar för att hjälpa de handikappade. Däremot ger hon ingen motivation till att leva tillsammans med dem”. Det här är en mycket viktig skillnad.

Det här är en bok som får en att vilja göra saker. Sådana är alltid värdefulla.

Det här inlägget postades i Books read. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.