Litteratur och frågeforum för IT-programvara

Vid lärcentret har litteratur anskaffats för Office-programvara (2007-versionen). Handböcker finns på svenska för textbehandling i Word, kalkylhantering i Excel, samt bild/textpresentationer i Powerpoint. Vidare finns det böcker (el. avsnitt i böckerna) som behandlar även  e-post-/kalenderprogrammet Outlook samt databashantering i Access. En bok om Office 2010 har också anskaffats.

Nu finns även frågeforumet IT-tips i Moodle, där du kan ställa frågor du inte hittar svar på, om t.ex. Office-programvara, e-blankett och bibliotekets elektroniska tjänster.

Handböckerna finns tillgängliga som referenslitteratur (konsultering på plats) vid Lärcentret i ASA B. En del av böckerna har även anskaffats via ÅA:s bibliotek (ÅAB) och finns tillgängliga där för hemlån/läsesalslån.

Handböckerna är av varierande ”svårighetsgrad” och utformning; också böcker för riktigt grundläggande användning finns tillgängliga; med enkla steg-för-steg-instruktioner och färgbilder.

Närmare info: www.abo.fi/personal/itbaslitt


IT-tips
: Forum för frågor & svar

* Hur får man Word att göra stavningskontroll på det språk jag vill?

* Jag har matat in en namnlista i Excel, men märker att jag hade velat ha för- och efternamnen i skilda kolumner, och inte i en och samma kolumn. Går det att ågärda i efterhand?

* Kan man få e-lomake/e-blankett att skicka extrapåminnelse åt dem som ännu inte svarat på enkäten för min gradufältundersökning eller kursutvärdering?

* Går det att få meddelande per e-post via nelliportalen när en boktitel har anskaffats till ett bibliotek? Eller när nya artiklar publicerats inom ett visst ämnesområde (på basen av bestämda sökord i en metasökning)? Vad är metasökning? Eller RefWorks?

Via länken ovan med litteraturtipsen kan du hitta svar på vissa frågor; andra handledningsresurser finns t.ex. på:
https://www.abo.fi/personal/anvandarguider

https://www.abo.fi/student/infohantering_stud

Nu finns även frågeforumet IT-tips i Moodle, där du kan ställa frågor du inte hittar svar på, om t.ex. Office-programvara, e-blankett och bibliotekets elektroniska tjänster. Frågorna besvaras i regel en gång i veckan. Det är också fritt fram för dig att svara på en fråga som ställts, eller dela med dig av ett gott ”IT-tips”.

Forumet IT-tips finns tillgängligt i moodle, via inloggning med åa-användarnamn:

https://moodle2.vasa.abo.fi/course/view.php?id=49

Lärcentrets IT-handböcker och forumet IT-tips är tillgängliga både för studerande och personal.

Det här inlägget postades i stödmaterial och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fyll i rätt siffra (detta för att förhindra skräppost) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.