55+: it ur en deltagares synvinkel

Under det senaste läsåret har akademin inom ramen för personalutbildningen erbjudit en serie med nyttig information för 55+are.  Det är fråga om it både för arbets- och hemmabruk. Gruppen 55+are är inte homogen, vi använder redan olika applikationer och program mer eller mindre. Under året har vi fått lära oss om allt från Excel och Facebook till paddor och appar. Ny terminologi, som kanske inte ens ännu är riktigt tydlig för oss alla.

Om jag blir ombedd att lyfta fram det nyttigaste för mig så vill jag lyfta fram två fenomen. Jag har lärt mig att söka fram, låna och läsa e-böcker. Jag är barnsligt förtjust i att bekvämt sitta hemma i soffan och bläddra i ett stort utbud av böcker, som jag kan låna genast och börja läsa. Bland de senaste böcker jag läst kan jag nämna t.ex. boken  om Ved. En annan bok jag nyss läste var Hjärnkontroll på vikten. För att komma igång använde jag de utmärkta instruktioner som gavs åt oss av Eva Costiander-Huldén under en föreläsning om e-böcker. Jag brukar på bibliotekets hemsida gå via länken Resurser vidare till Nelliportalen.

Ett annat lunchseminarium jag vill nämna är Surfplattor och smarttelefoner – nytta och nöje, där Birgitta Sarelin behandlade praktiska appar för paddor och smarttelefoner. Hon hade mängder med material som hon presenterade. Hon berättade både hur man kommer åt arbetsmaterial från sitt hemområde, men också om hur man kan kolla in om tåget kommer i tid. Utgående från det här materialet har Johanna Quiros-Schauman sammanställt ett digert häfte, en app-guide med material.

Den som önskar få mera information kan kontakta någon av ovannämnda personer för att komma igång eller för att lära sig mera detaljer.

Monica Nerdrum, 55+

Det här inlägget postades i kompetensutveckling, teknik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i rätt siffra (detta för att förhindra skräppost) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.