Ny auditeringsrunda 2011-2017

Alla universitet och högskolor i Finland ska auditeras, d.v.s. kvalitetsgranskas, för andra gången åren 2011-2017. Rådet för utvärdering av högskolorna (RUH) ordnade ett uppföljnings- och utvecklingsseminarium 26.3.2013, där högskolor som auditerades för några år sedan presenterade det utvecklingsarbete som gjorts efter auditeringen samt berättade om vilka effekter auditeringen har haft på verksamheten.

En inspirerande inledning på seminariet gavs av kvalitets- och utvecklingsdirektör Marjo Nykänen från Mikkelin ammattikorkeakoulu, vilken nyligen godkänts i den andra omgången av auditeringen. Marjo Nykänen berättade om det långsiktiga arbete man bedrivit och lyfte också fram att de anvisningar som RUH gav inte alltid var lätta att tolka. Hon exemplifierade med att det fanns flera nyckelbegrepp, t.ex. belastning, effekter, självvärdering, vilkas definitioner inte alltid var helt entydiga att veta vad som förväntades att man skulle rapportera.

Seminariematerialet finns här:
http://www.kka.fi/index.phtml?905_m=1286&s=196

Uppgifter om arbetet med den kommande audieringen vid akademin hittas här: http://www.abo.fi/personal/auditering

Närmare uppgifter ges av kvalitetskoordinator Ole Karlsson, lärcentret

Ta gärna kontakt med synpunkter och frågor!

Monica Nerdrum, lärcentret

Det här inlägget postades i kvalitet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i rätt siffra (detta för att förhindra skräppost) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.