Studier

Diplomingenjörsutbildningen med inriktningen energiteknik är en tvåårig magistersutbildning. Efter avklarade studier blir du diplomingenjör i kemi- och processteknik med inriktningen energiteknik.

Utbildningen finns i Vasa. En del av programmets kurser undervisas i Åbo och kan följas via videokonferensrum i Vasa eller på distans från egen dator. Några av kurserna ges som en veckas intensivkurser i Åbo.

Både i Vasa och i Åbo finns kontaktpersoner som stöder studerande.

Till DI-utbildningen i Vasa söker man samtidigt som till andra magisterprogram.

Mera om kurserna hittar du i studiehandboken. Goda kunskaper i svenska är också viktigt. Om du inte har svenska som skolutbildningsspråk bör du kontrollera reglerna för den språkliga behörigheten.

DI-utbildningen ger färdigheter för ett brett urval arbetsuppgifter inom företag och samhälle, både internationellt och i Finland.

Det finns också ett liv utanför studierna. EnTech rf är studerandeförening för de som studerar till DI vid Åbo Akademi energiteknik i Vasa. Wasa Teknologförening rf är föreningen för svensktalande teknologer vid Vasa universitet och Åbo Akademi i Vasa.

Missade du ansökningstiden eller fick du ingen studieplats? Ingen panik! Du kan inleda DI-studierna som extrastuderande i princip när som helst under läsåret. Läs mer här.