Alumn: Tina Kinnunen

Jag har jobbat som lärare i gymnasium sedan jag utexaminerades år 2004. Jag undervisar i filosofi, psykologi och livsåskådningskunskap. Filosofistudierna är förstås en förutsättning för att fungera som behörig ämneslärare, men de har varit givande på många andra sätt också. Vad som är nyttigt eller ej är säkert upp till var och en att bedöma men en filosofiutbildning bidrar åtminstone till en hel del färdigheter som jag själv uppskattar och som behövs inom många arbetsuppgifter idag.

För att jobba som filosofilärare på gymnasium på heltid behöver man andra undervisningsämnen också. För min del har psykologin fungerat som ett bra tillägg, men andra kombinationer är möjliga. Jobbet är både givande och utmanande. Den främsta utmaningen handlar om att inspirera till eget tänkande och motivera att begrunda frågor som ungdomarna i andra sammanhang kanske inte skulle stöta på. Även om jag inte skulle använda filosofin som ämne i mitt arbete, har den haft stor betydelse för mig som person och med den erfarenheten skulle jag rekommendera filosofistudier till vem som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *