Smidigare referenshantering med hjälp av RefWorks

Refworks är ett webbaserat verktyg för att lagra och hantera referenser, skapa litteraturlistor och utforma notapparat. RefWorks lämpar sig för dig som skriver längre texter, så som kandidatavhandlingar, magisteruppsatser, gradun, artiklar eller doktorsavhandlingar. Till RefWorks kan du importera referenser från en mängd bibliotekskataloger och databaser och dessa kan grupperas och organiseras i olika mappar. Från Nelli kan du lätt exportera en artikelpost till RefWorks genom att klicka på den röda RefWorks  ikonen.

Det fina med RefWorks är att samtidigt som du skriver på ditt dokument kan du infoga dina hänvisningar och skapa automatisk källförteckning. Detta sker antingen genom funktionen One line/Cite View i RefWorks eller ännu mer behändigt genom att ladda ner och installera plug-in programmet Write-N-Cite. RefWorks sköter formateringen av referenserna utifrån det hänvisningssystem du vill ha, t ex APA eller Harvard.

För att komma i gång måste du skapa ett eget konto med användarnamn och lösenord här. Bekräftelse kommer per e-post oftast inom några minuter.

Åbo Akademis bibliotek erbjuder kurser i RefWorks. Denna vår är datumen följande:

16.2 kl. 10.15-12 Grundkurs i RefWorks

8.3 kl. 10.15-12 Fortsättningskurs i RefWorks

21.3 kl. 10.15-12 RefWorks in English (grundkurs på engelska)

18.4 kl. 10.15-12 Grundkurs i RefWorks

Platsen för kurserna är PC-klass Stansen, ASA B, våning 1. Mer information om kurserna samt anmälningsblanketten hittar du här. ÅAB skräddarsyr även RefWorks kurser för specialgrupper, t ex personalen eller forskarna vid något ämne.

Ifall du stött på problem då du använt RefWorks eller är osäker på någon specifik detalj får du gärna vara i kontakt med Eva Höglund, eva.hoglund@abo.fi, vid ÅAB.

RefWorks kan göra den tekniska delen av ditt skrivande lite lättare!

Eva Höglund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.