Dear Edvard – en kosmopolits brevväxling

Edvard Westermarck (1862-1939), sociolog, antropolog och filosof, var under sin livstid en av världens mest kända vetenskapsmän. Han var bl.a. känd för sina verk The history of human marriage och The origin and development of the moral ideas, Ethical relativity och många som baserade sig på fältarbete i Marocko, till exempel Ritual and belief in Morocco. Han var också Åbo Akademis första rektor, professor i filosofi vid Åbo Akademi och professor i sociologi vid London School of Economics 1907-1930.  I handskriftssamlingarna vid Åbo Akademis bibliotek finns tusentals brev som Westermarck mottagit. För att visa hans omfattande internationella nätverk ställer vi ut ett urval av brev. Bland avsändarna finns antropologer som E.B.Tylor, James George Frazer och Bronislaw Malinowski, sexologer som Henry Havelock Ellis och Marie Stopes samt författare, konstnärer och psykologer.

Utställningen ligger framme i Huvudbibliotekets entréhall (Domkyrkogatan 2-4, Åbo) under tiden 17.8-30.11.2012 och kan ses under bibliotekets öppettider.

För mera information om utställningen, vänligen kontakta

Anne Gustafsson
Arkivarie
Åbo Akademis bibliotek, Handskrifts- och bildenheten
tfn 02-215 4185 eller 02-215 4114
e-post: anne.gustafsson@abo.fi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.