Smygtitt på helt nya RefWorks!

RefWorks får ett länge väntat ansiktslyft! Från hösten 2016 kan studerande och personal vid Åbo Akademi använda det helt nya referenshanteringsprogrammet RefWorks. Nya RefWorks innehåller också länge saknade förbättrade funktioner för forskarsamarbete.

Förbättringarna i nya RefWorks är många. Designen är avskalad och detta förenklar bland annat sorteringen och taggandet av referenser. Referenser med felaktiga eller rentav knasiga uppgifter korrigeras nu enkelt med den inbyggda Summon-databasen. Lika smidigt – för att inte säga avspänt – är det att ladda upp ett fulltext-dokument till RefWorks-kontot genom att dra det (drag ’n’ dop) till kontot och se dokumentet förses med referensuppgifter automatiskt. Nya RefWorks erbjuder också utökade möjligheter att dela och annotera referenser med kollegor.

refworks

refworks4

 

För användare av Word 2016 finns ett helt nytt citeringsverktyg som ersätter Write-N-Cite. Det finns också ett citeringsverktyg för användare av Google Docs. Så här ser det nya citeringsverktyget ut i Word 2016 – det brevinkastssmala fönstret i Write-N-Cite är ett minne blott!

refworks1

 

När den nya versionen av RefWorks tagits i bruk vid Åbo Akademi förblir den nuvarande versionen av RefWorks tillgänglig till åtminstone januari 2018. Båda versionerna kan användas parallellt eftersom nya RefWorks förutsätter att man skapar ett nytt konto. Vi meddelar mera när lanseringen av nya RefWorks närmar sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.