Cambridge Histories Online – referensböcker i elektronisk form

Sedan 1960-talet har Cambridge University gett ut bokserien Cambridge History, ett referensverk som innehåller historia om olika ämnen. Vid biblioteket finns många av böckerna i tryckt form men verket finns också tillgängligt i elektronisk form via Nelliportalen. Samlingen består av 251 volymer indelade på 15 olika ämnen; alltifrån historia om länder och världsdelar, ekonomi, vetenskap och filosofi till historia om konst, litteratur, teater och musik. Det går att söka i alla volymer samtidigt eller att bläddra igenom titlarna på böckerna som ingår. Böckernas kapitel är  lagrade som sökbara pdf:ar, som går att spara och skriva ut. För närmare sökinstruktioner rekommenderas denna guide.

Ellinor Hjerpe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.