Första föreläsningen

Den första föreläsningen inom kursen ”Human Resource Management” (HRM) är nu över och jag märkte att jag nog vill gå kursen trots allt. Jag hade funderat på att inte sen heller gå kursen, i och med att 5 kurser i en period kan vara lite för mycket… Men, HRM verkade vara ett alltför intressant ämne för att skippa, så jag får väl klara mig genom denna period. Sen är det sommarlov!

Under den första föreläsningen gick vi igenom info för själva kursen men också grunderna inom HRM. Det var ganska intressant att lägga sig in i var HRM egentligen är, och att inse att varje företag i princip måste syssla med någon slags HRM. Att varje företag dessutom oftast har sitt individuella sätt att handskas med HRM-frågor är ju något ganska självklart, som man ändå kanske inte tänker på i första hand.
Historien bakom HRM är egentligen ganska intressant: att den sträcker sig bakåt till bara 1800-talet är ganska chockerande – före det tänkte man inte så mycket på hur ens arbetare hade det. Tänk om slavarna skulle ha haft någon i det högre skiktet som skulle ha tänkt på HRM. Då skulle det knappast ha funnits slavar så länge heller…

Det här inlägget postades i Vad är HRM och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.