Motivation

Motivation inom en organisation är extremt viktigt. Om människor inte har motivation att utföra sitt arbete, presterar de troligtvis sämre och organisationen uppnår inte sina mål. Jag kan ta mig själv som exempel, jag vet att när jag varit på arbetsplatser som jag inte gillat( av en orsak eller annan) sjunker motivationen och därmed prestationen. Speciellt om det ”bara” handlar om ett sommarjobb, kanske man inte alltid gör sitt bästa eftersom man vet att man inte kommer att stanna länge inom det företaget. Never say never, men vissa jobb är man hellre utan i framtiden.

Motivation är alltså väldigt viktigt, men hur håller mand en uppe på en person som man märker att är väldigt omotiverad? Det är en av frågorna som man måste tänka på om man skall jobba med HRM i framtiden. Jag tror att sjukledigheter samt olika depressioner och arbetsplatsmobbning bara kommer att öka. Det är ett problem för framtida HRM människor att tänka på. En väldigt bra bransch att ta exempel ifrån är försvarsmakten som det är väldigt osäkert att jobba inom, då det hela tiden diskuteras att t.ex. inte ha kvar värnplikten(http://hbl.fi/nyheter/2013-04-10/437481/forsvarsreformen-tar-pa-personalens-motivation).

Källa :http://hbl.fi/nyheter/2013-04-10/437481/forsvarsreformen-tar-pa-personalens-motivation

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Motivation

  1. Niina Arppe skriver:

    Hejs,

    Är inne på samma linje med dig! Motivation är av yttersta vikt och utan den försämras prestationen. Utöver att arbetsgivaren måste satsa på motivation och göra arbetet omväxlande och inttressant borde vi medarbetare även tänka på vad vi kan göra åt saken. Kan vi föreslå åtgårder eller förbättringar av tillvägagångssätt eller processer? Eller kan vi motivera ossa själva genom att justera vår attityd och tanke- samt förhållningssätt? Ansvaret kan ju inte enbart ligga hos arbetsgivaren, alla måste vi ta och bäraä ansvar för vårt jobb, eller hur?

Kommentarer är stängda.