HRM -första tankar

Human Resources Management eller HRM för mina tankar på aktörer som sköter personalens angelägenheter inom ett företag; olika funktioner såsom rekrytering, handledning, belöning och även uppsägning. Under första föreläsningen fatta jag direkt att begreppet är mycket mer komplext och att HR-avdelningens funktioner i ett företag är så många fler än vad man skulle tro.

Före kursen visste jag ungefär vad HRM-begreppet handlade om och jag skulle ha kunna berätta något om jag blivit frågad av någon. Jag hoppas att jag kommer att få en djupare inblick i ämnet under kursens lopp och att lära mig nyttiga saker inom ämnet.

Det var intressant att lära sig på första föreläsningen om hur viktigt HRM är för ett företag och hur en stor del av funktionerna egentligen snurrar runt det.  Det var även intressant att lära sig lite om HRM:s historia och jag började tänka på hur man har agerat och hur samhället har fungerat för HRM, lika bra för arbetstagarna kan det inte i alla fall ha varit. Så antagligen har man farit mot ett bättre och rättvisare system. Så HRM är viktigt och nu är jag ivrig att lära mig mer.

Det här inlägget postades i Vad är HRM och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.