Mina första tankar om HRM

När jag tänker på ordet Human Resource Management tänker jag på hur man ska sköta om sin personal, hur man kan utveckla deras kompetens, stöda dem i sitt lärande, coacha dem, vägleda dem, belöna dem, se till att de mår bra och är nöjda osv. Jag lärde mig precis idag om hur viktigt den interna kommunikationen är inom ett företag för att företaget ska ge en bra bild utåt och här spelar då förstås personalens välmående och omhändertagande en stor roll. Mår personalen bra och är den kompetent så syns det och hörs det även utåt, så att satsa på HRM inom ett företag är en investering som verkligen lönar sig – det ger framgång åt företaget och gynnar precis alla.

Vi lever i ett stressigt samhälle och jag har en känsla av att en stor del av oss känner eller vet någon som lidigt av utbrändhet eller utmattningsdepression eller liknande. Med hjälp av god HRM tror jag att det skulle kunna minskas på… Kanske lite åtminstone? Satsar man på sin personal, rekryterar man rätt och ser till att arbetshälsan är i skick satsar man långvarigt på företagets framgång.

Som jag själv också märker har jag för tillfället bara en ytlig uppfattning om vad HRM är och innebär, men jag hoppas att min kunskap kommer att öka under kursens lopp. Personalledning är någonting jag möjligtvis själv skulle kunna tänka mig jobba med i någon form i framtiden, eftersom jag själv vet hur viktigt det är att man mår bra och är nöjd på sin arbetsplats. Det påverkar verkligen kvaliteten av arbetet och även sättet på hur man ”presenterar” sin arbetsplats för utomstående. Personalen är alltså en stor del av företagets image. Hoppas på en intressant kurs!

//Sarina

Det här inlägget postades i Vad är HRM och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.