Osäkerhet på jobbet

Under föreläsningen den 10.4.2013 behandlade vi en hel del intressanta grejer som man kommer i kontakt med i arbetslivet. Det var mycket intressanta ämnen vi diskuterade så som fackförbund, arbetskontrakt samt trivsel på jobbet. Speciellt ämnet trivsel på jobbet gav upphov till en ganska lång diskussion där vi leddes in på tankar kring bonussystem, uppmuntran och stressiga situationer. Vad som kom fram var att stress tyvärr är en mycket vanlig vardag inom många jobb. Speciellt på sitt första jobb kan det vara vanligt att uppleva hög stressfaktor, just p.g.a. att man är ovan med ett nytt system eller linkande.

Jag tycker personligen att trivsel på ett jobb är A och O för att man skall stanna kvar på en arbetsplats. Känner man sig på något sätt osäker eller obekväm inom ett arbete utför man inte heller sina arbetsuppgifter hemskt effektivt. Dessutom har undersökningar visat att höga stressfaktorer och stora förändringar inom en organisation oftast leder till frustration på arbetsplatsen, och detta å sin sida kan öka mobbning på arbetsplatsen och ge upphov till övriga obekväma situationer (jobbkällan.se).

Jobbkällan – Allt för jobbet, Mobbning på jobbet kräver 300 liv per år. http://www.jobbkallan.se/tema/mobbning (Läst: 13.4.2013)

Det här inlägget postades i Arbetsprocessen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.