Ansvar, motivation och stress

Idag talade vi på timmen om vad hrm kan göra på arbetsplatsen i fråga om arbetsprovesser och hur man kan öka motivation, hälsa, trivsel, stress och konflikter på arbetsplatsen.

Jag tyckte det var mycket intressant att höra också vad andra tänkte om detta och som en immateriell belöning på jobbet tycker jag ansvar är ganska viktigt att få om man verkligen förtjänar det. Det ökar ens motivation och trivsel på jobbet när man vet att man är uppskattad och ansvarsfull.

Angående stress tror jag de flesta upplevt många stressiga dagar på jobbet, eller situationer. Jag tycker, som togs upp på lektionen, att det är ganska stressigt om ens förman eller chef står och kollar upp en hela tiden på arbetsdagen. Också kundernas krav och kundservisen ger mig lite stress. Fast det oftast gått bra, men vid vissa tidpunkter på dagen kan det vara mera stress än andra, samma gäller säsonger.

Ongivningen påverkar mycket ens motivation på jobbet. Om man kommer på jobb och känner de dåliga vibbarna redan på morgonen kan dagen sluta i katastrof, men om alla fått sitt kaffe och är på bra humör, trivs i miljön och bland kompisarna på jobbet är dagen mycket lättare och går snabbare framåt.

Under lunchen kom det idag igen upp det här med att ta hem jobbet med sig efter att arbetsdagen är slut, eller om man kan lämna jobbet på jobbet. Det är en ganska knepig fråga, och i många fall intressant också tycker jag. Om man trivs på jobbet och gör bra ifrån sig kanske det är lättare att lämna jobbet på jobbet. Men är det något som stressar en och som man kanske går och funderar på blir det lätt att fritiden går till att lösa sådana problem.

Det här inlägget postades i Arbetsprocessen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.